Ionuț Alexandru Budișteanu este un geniu al informaticii, la doar 23 de ani are sute de premii, multe dintre ele la nivel internațional.

dffgg_60292600

„Cea mai mare satisfactie a avut-o în 2010, când cei mai mai renumiţi cercetători IT din lume i-au dat la San Francisco unul dintre cele 12 premii Turing, echivalentul Premiilor Nobel în domeniul calculatoarelor.”-TVR.ro

Budișteanu lucrează în ultimi 2 ani de zile la roboți industriali VisionBot.El a menționat în revista Capital că iși dorește să iși extindă afacerea.

Însă, nu este tot, la vârsta de 20 de ani a câstigat competiția preuniversitare de ştiinţă şi inginerie din Statele Unite ale Americii cu invenția sa numită „Mașina fără șofer”.Premiul era de 75.000 de dolari.

Practic târărul a reușit să îi întreacă pe cei de la Google, care au resure nelimitate.Cu resurse puține , el reușit să conceapă un sistem foarte controversat prin care un webcam să recunoască obiecte mari (mașini; copaci; case; etc.) , pentru ca o mașină să se conducă singură.Acum mașina se poate cumpăra la prețul de 4.000 de euro.

ionut-budisteanu-premiu-intel-nw2


Tânărul mai are multe alte realizări, unele mai interesante sunt:

  • „X-Theft” Acesta este un software care recunoaste persoane care poartă cagulă și recunoaște un zgomot de flex.Acest proiect a fost realizat când era în clasa a 8-a.
  • „Interfață om-calculator ce permite persoanelor nevăzătoare să vadă cu ajutorul limbii” Aceșt proiect face fix ce spune numele.A fost realizat când era în clasa a 11-a.
  • Are propriul său asteroid: Asteroidul „691064589854 Budisteanu” a primit acest nume pentru rezultatele deosebite ale lui Ionuț în SUA.
Screenshot_2
Asteroidul 691064589854 Budisteanu

 


Alexandru este din Râmnicu Vâlcea, dar tăiește în București și vrea să ajungă profesor universitar.Trebuie să mai menționam că el este și Ambasador al turismului Românesc, pentru că a promovat valori ștințifice și autentice ale României.


În închereie dorim să menționăm site-ul lui: http://budisteanu.net/ .Alexandru este un Român care va rămâne în istorie, prin inteligența sa!

 

 

 

Anunțuri